Risico's zijn pas risico's als je er niet tegen gewapend bent

Problemen met geld gaan niet alleen over euro's. Ze zorgen ook voor stress, minder presteren op het werk of voor relatieproblemen. Redenen genoeg om zo goed als mogelijk te voorkomen dat er geldproblemen ontstaan. Wij helpen je om die risico's inzichtelijk te maken en daar waar nodig een verzekering af te sluiten.

Welke risico's zijn er?

Overlijden

Mocht dit zich onverhoopt voordoen gedurende de looptijd van de hypotheek dan is de achterblijvende partner wellicht niet meer in staat om de woonlasten te blijven voldoen. Hierdoor kan verkoop van de woning noodzakelijk worden waarbij het bovendien mogelijk is dat de achterblijvende partner met een restschuld geconfronteerd wordt.

arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Langdurige ziekte, daar kies je zelf niet voor. Wel kunnen medische problemen flinke inkomensgevolgen hebben. De belangrijkste vraag is of het dan nog wel lukt om de maandelijkse lasten van de hypotheek te blijven betalen.

werkloosheid

Werkloosheid

Ook bij werkloosheid geldt dat je te maken kan krijgen met een grote terugval in inkomen. Laat je goed adviseren door één van onze adviseurs over de risico's en verzekeringen/mogelijkheden.

Meer weten of financiële risico's?

Neem contact op!

Pensioen

Na je pensioneren kan je pensioeninkomen niet voldoende zijn om de hypotheeklasten te kunnen blijven betalen.

senioren-pensioen

Relatiebeëndiging

Het einde van een relatie betekent meestal dat één van beide ergens anders gaat wonen. Vanaf dat moment zijn de woonlasten meestal al te hoog. Van hetzelfde inkomen moet opeens twee woningen betaald gaan worden.

scheiding

Ondernemers

Als zelfstandig ondernemer ben je niet verzekerd bij elk soort inkomensverlies, zoals bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Als het nodig is verwijzen we je door naar een gediplomeerd adviseur die je daarmee verder kan helpen.

Als ondernemer een hypotheek? Lees hier wat er allemaal mogelijk is.

De laatste berichten over Financiële risico’s

Benieuwd wat andere van ons vinden?
Lees het hier
Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?
Wij ook!
Maak een afspraak