De volgende woning

Het grote verschil met een eerste woning kopen, is dat je nu al een huidige woning hebt die verkocht moet worden. Kan oude hypotheek worden meegenomen? Of moet hij afgelost worden? Waar begin je?

Jij bent uniek

Hoe zit het met mijn oude hypotheek? Hoe lang mag ik de rente nog aftrekken? Hoe zit het met de winst van mijn huis? Wat worden dan mijn maandlasten? Moet ik eigen geld inbrengen? Kan ik al wat kopen zonder dat mijn eigen woning al is verkocht? Wij helpen je graag, want jij bent uniek.

Overwaarde van huidige woning

overwaarde

Overwaarde

Soms zit er een flinke verwachte overwaarde op het huis. Toch kun je daar nu nog niet bij omdat je huis nog niet is verkocht. Hoe regel je dat?

overbrugging

Overbruggingskrediet

Het voorfinancieren van de overwaarde wordt ook wel een overbruggingskrediet genoemd. Hiervoor betaal je rente. Niet elke geldverstrekker hanteert daarvoor dezelfde regels. Per bank is het verschillend hoeveel de bank wil overbruggen. Soms moet de woning al definitief verkocht zijn etc. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en je aandachtspunten.

restschuld

Ik heb een restschuld

Overwaarde is natuurlijk mooi, maar wat als er een restschuld op de woning zit? Als je een hypotheek hebt met Nationale Hypotheek Garantie kan het mogelijk zijn dat de restschuld wordt kwijtgescholden. In andere gevallen is het misschien mee te financieren. Wij helpen je graag met vinden van een passende oplossing.

Meer weten? In een gratis ori├źntatiegesprek vertellen we het je graag.

Dat wil ik!

Een nieuwe hypotheek sluiten

annuiteit

Hypotheekvormen

Je hebt misschien nog recht om jouw oude hypotheekvormen mee te nemen naar je nieuwe huis.

Lees hier over de verschillende hypotheekvormen.

Fiscale wet- en regelgeving

Het kan even geleden zijn dat je een woning hebt gekocht. Er is in de tussentijd misschien wel veel veranderd. Het is daarom goed om je te laten adviseren door een onafhankelijk adviseur van HypotheekNet.

nationale hypotheek garantie

Nationale Hypotheek Garantie

Het kan aantrekkelijk zijn om als doorstromer een woning te kopen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Lees hier meer over Nationale Hypotheek Garantie

De laatste berichten over Volgende woning

Benieuwd wat andere van ons vinden?
Lees het hier
Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?
Wij ook!
Maak een afspraak