Hypotheekvormen

annuiteit

Annuiteit

Bij een annuiteitenhypotheek blijven de maandlasten gedurende de rentevasteperiode gelijk. In het begin betaal je meer rente en minder aflossing. Gedurende de looptijd van de lening vindt er een verschuiving plaats en betaal je steeds meer aflossing en steeds minder rente. Dit merk je vooral in de netto maandlasten, je krijgt steeds minder terug van de belasting.

lineair

Lineair

Bij een lineaire hypotheek betaal je gedurende looptijd elk jaar hetzelfde aan aflossing. Over het restant van de lening betaal je rente. Hierdoor dalen zowel je netto en bruto maandlasten.

Ten opzichte van een annuitaire hypotheek zijn de lasten van de lineaire hypotheek in het begin wat hoger.

aflossingsvrij

Aflossingsvrij

Bij de aflossingsvrije hypotheek betaal je de openstaande schuld in één keer terug. Dit kan op het einde van de looptijd zijn of bij verkoop van je woning. Tijdens de looptijd betaal je alleen rente.

bankspaar

Bankspaar/Beleggingshypotheek

Bij de bankspaar of beleggingshypotheek heb je een hypotheek die uit twee delen bestaat. Éénerzijds een 'aflossingsvrije' hypotheek waar je alleen rente over betaalt, anderzijds een spaarpotje waarvoor je maandelijks een premie inlegt en waarmee je de hypotheek na 30 jaar geheel of gedeeltelijk aflost.

De laatste berichten over Hypotheekvormen

Benieuwd wat andere van ons vinden?
Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?
Wij ook!
Maak een afspraak