Waar moet ik opletten?

Als ondernemer rekenen geldverstrekkers met de fiscale winst in het afgelopen boekjaar. Zorg er dus voor dat je de volledige jaarcijfers en aangifte InkomstenBelasting gereed hebt. Hoe langer je zelfstandig bent, hoe meer opties je hebt voor een hypotheek. Maar ook als je net een jaar zelfstandig bent zijn er al veel mogelijkheden.

Ik ben....

zzp

1 jaar zelfstandig

Er zijn mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten op basis van één boekjaar. Sommige banken en ook NHG helpen je graag met het kopen van een woning.

ondernemer

2-3 jaar zelfstandig

Wanneer je tussen de twee en drie jaar zelfstandig bent, worden de opties al iets ruimer.

zelfstandige

3+ jaar zelfstandig

Als je drie volledige boekjaren hebt gedraaid rekenen geldverstrekkers met het gemiddelde van deze drie jaren. Meer weten?

Plan een gratis oriënterend gesprek in.

Nationale Hypotheek Garantie

Nationale Hypotheek Garantie biedt zelfstandigen vanaf één volledig boekjaar een kans om een woning te kopen. Zij werken tot 36 maanden met inkomensverklaringen van geselecteerde partijen als Raadhuys, Pentrax en Overviewz. Hier zitten wel altijd extra kosten aan verbonden.

Meer weten over Nationale Hypotheek Garantie?

Financiële Risico's

Als zelfstandig ondernemer ben je niet verzekerd bij elk soort inkomensverlies, zoals bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Als het nodig is verwijzen we je door naar een gediplomeerd adviseur die je daarmee verder kan helpen.

Lees hier meer over financiële risico's.

De laatste berichten over Ondernemer

Benieuwd wat andere van ons vinden?
Lees het hier
Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?
Wij ook!
Maak een afspraak