Nationale Hypotheek Garantie

Wanneer je een hypotheek afsluit met NHG en er daarna veranderingen plaats in jouw persoonlijke omstandigheden dan kan NHG als vangnet dienen. Bij persoonlijke omstandigheden moet je denken aan situaties als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of relatiebeëndiging. Doordat de bank de garantie heeft dat de lening wordt terugbetaald, krijg jij rentekorting.

Je blijft zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen om de hypotheek te blijven betalen, maar NHG denkt in zulke situaties met je mee en kijkt samen met jouw hypotheekverstrekker of je geholpen kan worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kan je hierdoor in de woning blijven wonen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG je deze restschuld kwijtschelden.

Kosten

De kosten om een hypotheek met NHG af te sluiten zijn een deel van de hypotheeksom. Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Door een hypotheek met NHG af te sluiten krijg je bij de meeste banken een lagere rente. Hierdoor verdien je deze kosten binnen de rentevaste periode alweer terug.

Meer weten over NHG? Maak vrijblijvend een afspraak

De laatste berichten over Nationale Hypotheek Garantie

Benieuwd wat andere van ons vinden?
Lees het hier
Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?
Wij ook!
Maak een afspraak