Dinsdag 18 september was het weer Prinsjesdag. In de miljoenennota zijn de belangrijkste financiële plannen van het kabinet opgenomen. “De koopkracht gaat erop vooruit” luidde de berichtgeving. Toch zijn er behoorlijke verschillen, afhankelijk van je situatie. We zetten de belangrijkste punten op een rijtje zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten voor 2019 en daarna.

Het lage BTW-tarief gaat omhoog

In Nederland kennen we twee BTW-tarieven: het lage tarief van (nu nog) 6 procent en het hoge tarief van 21 procent. Het lage tarief wordt per 2019 verhoogd naar 9 procent. Onder dit lage tarief vallen diverse producten als bijvoorbeeld kraanwater, veel voeding, boeken en theatervoorstellingen, maar ook bepaalde diensten zoals de kapper, de schilder of de stukadoor. Ook het isoleren van je huis valt in het lage tarief.

Tip: heb je plannen om je huis te schilderen of te isoleren? Kijk dan of je dat dit jaar nog kunt laten doen. Je betaalt dan 3 procent minder BTW en dat is meer dan de rente die je in de tussentijd van de bank krijgt op je spaarrekening.

Lees hier het volledige artikel van onze nieuwsbrief.

Hulp nodig met de verbouwing financieren? Neem contact op!

Contactformulier

Maak een afspraak of vraag vrijblijvend meer informatie op.