AIOS OF ANIOS?

Als arts (niet) in opleiding (AIOS of ANIOS) tot specialist heb je meestal een tijdelijk contract. Daardoor kan je vaak geen hypotheek krijgen op basis van uw huidige inkomen. Dat wordt lastig met een woning kopen, toch?

Hypotheek

Als arts in opleiding krijg je bij de werkgever niet zomaar een vast contract, en ook geen intentieverklaring waarop staat dat je na het tijdelijk dienstverband in vaste dienst komt.  Voor geldverstrekkers is de continuïteit van inkomen een van de belangrijkste criteria om een hypotheek te verstrekken. Vandaar dat banken in de regel niet zomaar een tijdelijk dienstverband zonder intentieverklaring accepteren voor een langlopend contract als een hypotheek.

Maar er zijn geldverstrekkers die het wel doen

Wij werken met een tiental banken samen die zeker wel een hypotheek willen verstrekken op basis van jouw huidige salaris. Zij rekenen namelijk dat je na het vierjarige vervolg een goede baangarantie dan wel niet een beter salaris ontvangt. Hierdoor kan je meer lenen dan de bovengenoemde standaard normen voor een hypotheek.

Denk niet altijd alleen aan de huisbank

Er zijn veel meer geldverstrekkers die jullie een kans op de hypothekenmarkt willen bieden. En die rekening houden met het toekomstperspectief. Daarom is het ook altijd aan te raden met een onafhankelijk adviseur de hypotheek mogelijkheden door te spreken.

Standaardberekening

Wil jij bij alle geldverstrekkers in aanmerking komen voor een hypotheek? Omdat je geen intentie krijgt voor een vast dienstverband wordt je gezien als flexwerker. Dan gaan banken rekenen wat je over de afgelopen drie jaar hebt verdiend. Ben je net een jaar bezig, kan dit dus tegenvallen.

Benieuwd wat jij kan lenen?

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs. Wij berekenen en bespreken graag de mogelijkheden met je door. Neem contact op via 030 233 11 18 of via onderstaand contactformulier.