Duurzame geldverstrekkers

Duurzaam is een onderwerp die dagelijks wel ter sprake komt. Ook met huizen kopen. Bijvoorbeeld met het klimaat worden nieuwbouwwoningen al verkocht met minimaal een A+++ label en geven geldverstrekkers kortingen als je jouw huidige woning wilt verduurzamen. De volgende logische stap is te kijken naar banken die ook duurzaam ondernemen, toch? Welke duurzame geldverstrekkers zijn er eigenlijk?

Eerlijke bankwijzer

Daarbij komt de eerlijke bankwijzer in het spel. Op belangrijke zaken als klimaatverandering, gendergelijkheid, corruptie en transparantie laten zij zien welke banken hier nog wat in kunnen verbeteren, goed op weg zijn of al erg hoog scoren.

Banken liggen altijd onder een grote loep wat betreft duurzame investeringen. Daardoor is het met de eerlijke bankwijzer gemakkelijker te achterhalen dan bij verzekeringsmaatschappijen. De Volksbank en Triodos scoren goed op bijna alle vlakken als grote banken.

Eerlijke verzekeringswijzer

Je hebt ook de eerlijke verzekeringswijzer. Ook maatschappijen die het meest bekend staan om verzekeringen verstrekken, kunnen een hypotheek verstrekken. Denk hier bijvoorbeeld aan Aegon of Nationale Nederlanden.

De meesten hebben een verzekering nodig, zowel bedrijven als particulieren. Als een bedrijf niet duurzaam is en wel een verzekering heeft bij de maatschappij, dan komt het geld niet uit een duurzame bron. Om dit te onderzoeken waar het geld vandaan komt is bijna onmogelijk.

Pensioenfonds

Bij pensioenfondsen is meestal het geld die je leent duurzaam. Jouw opgebouwde pensioengeld wordt belegd in hypotheken. Als er een combinatie is van verzekeren en pensioenfondsen geldt bovenstaand weer. Ligt er dus net aan welk bedrijf verzekerd is bij de geldverstrekker.

Goed beslissen

De laagste rente is dus niet altijd belangrijk. Wil je graag verder kijken naar een duurzame bank of ligt een onderwerp dicht bij het hart is dit ook een manier om ook naar geleend geld te kijken.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom vrijblijvend een keer langs om de mogelijkheden te bespreken.