Verduurzamen is de nieuwe norm

In 2030 moet iedere woning minimaal een A-label hebben. Dat klinkt ver weg, maar in feite heb je er nog een ruime 10 jaar voor. Stel je voor, je woont in een woning met enkel glas, geen isolatie in het dak, de kruipruimte en de spouwmuur én de CV-ketel is al zo oud en werkt alleen op gas. Waarschijnlijk heb je label G. Niet geheel zuinig en de voorspelling is dat de komende jaren de energielasten voor zo’n woning de spuigaten uit gaan lopen. Bovenstaande kostenplaatje om te verduurzamen? € 20.000 euro (en dat is nog niet alles). Als je dit niet op de plank hebt liggen dan zijn er een paar mogelijkheden om jouw A-label te realiseren.

Subsidies

Er zijn bepaalde subsidies die particulieren motiveren om te gaan verduurzamen. Wist je bijvoorbeeld dat je de BTW kan terugvragen over de investering van zonnepanelen? Wist je bijvoorbeeld ook dat je als VvE gezamenlijk het gelijk in één keer goed kan aanpakken? Lees goed welke subsidies er mogelijk zijn via deze website.

Nationale Hypotheek Garantie

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie heeft bepaalde mogelijkheden. Zo is het bij een nieuwe woning kopen gemakkelijk gelijk mee te nemen in de begroting. Of het is juist nu gemakkelijk jouw huidige woning te verduurzamen doordat waarschijnlijk in deze markt de marktwaarde is gestegen. Kan je mooi de overwaarde ervoor gebruiken.

Energiebesparende voorzieningen (EBV)

Voor een depot om energiebesparende voorzieningen te treffen dien je van te voren aan te geven welke maatregelen je wilt treffen. Denk aan een HR ketel, vloerisolatie, zonnepanelen of een warmteboiler. Lees alle maatregelen hier. Wanneer je energiebesparende maatregelen wilt treffen kan je ook meer lenen op basis van de marktwaarde van het pand, tot maximaal 106%. Laat je hier goed over informeren bij één van onze adviseurs.

Het EnergieBespaarBudget

Het nieuwste initiatief van Nationale Hypotheek Garantie. Hierbij houdt de geldverstrekker een bouwdepot aan voor een aantal maanden en kan jij als klant nog beslissen waar je het uiteindelijk aan wilt uitgeven. Hierbij hoef je dus niet van te voren al aan te tonen waar je het aan wilt besteden. Makkelijk mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld een nieuw huis koopt en er nu nog niet over nadenkt, maar later wel zeker gebruik van wilt maken.

Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening wordt door verschillende gemeentes aangeboden om jouw huis te verduurzamen. Tegen een relatief lage rente kan je een lening aangaan die je in 10 of 15 jaar aflost. Bekijk hier of jouw gemeente de Duurzaamheidslening beschikbaar stelt en welke vormen die kent.

Bijvoorbeeld

duurzaamheidslening

ABN-AMRO & Florius

Banken zijn ook goed onderweg om leningen aan te bieden voor het verduurzamen van een woning. Sinds een paar weken hebben ook ABN en Florius een Duurzaam Wonen of Verduurzaam hypotheek in hun aanbod staan. Tegen een lagere rente bieden zij hypothecaire geldleningen aan om de woning te verduurzamen. Lees hier over Florius en hier meer over ABN-AMRO.

Een hypotheek, de duurzaamheidslening, subsidies of de hele hypotheek op de schop nemen, wij helpen je graag. Samen gaan wij naar een duurzame toekomst.